Efectele acumulării de toxine

În ultimii ani, a devenit evident că bolile cauzate de acumularea cronică a toxinelor din mediu, în special de metale grele apar mai frecvent decât s-a crezut inițial. Diferite concentrații ale acestor contaminanți se acumuleaza în sol și mai târziu în lanțurile alimentare acvatice și terestre.

În consecință, așa cum a fost documentat recent si de Sistemul European de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje (RASFF), nivele înalte de contaminanți de mediu se găsesc constant în mâncarea noastră! În plus, mâncarea procesată cu aditivi alimentari, alcoolul, medicamentele, ţigările nu fac decât să sporească nivelul de toxine acumulate în organism.

În afara toxinelor din mediul extern, există şi o intoxicare a organismului de natură internă (autointoxicarea - recircularea toxinelor în organism), din cauza propriilor metaboliti rezultaţi în urma proceselor de digestie şi neeliminaţi. Astfel, se creează un dezechilibru major al florei intestinale cu efecte grave asupra imunităţii. Un studiu efectuat în Marea Britanie, pe persoane cu vârste între 35 şi 55 de ani, a relevat faptul că 95% dintre subiecţi aveau cel puţin unul dintre simptomele de autointoxicare: tensiune, stres, paloare, ochi umflaţi de cearcăne, constipaţie/diaree, oboseală cronică, dureri de cap şi de spate, balonări şi flatulenţă, indigestie, gust neplăcut în gură, halenă, miros neplăcut al corpului.

Deși conștientizarea sănătății în rândul populației crește constant, în același timp, din ce în ce mai mulți oameni suferă de bolile noului stil de viață.

Azi, omul modern are nevoie mai mult ca oricând de o curăţare zilnică/detoxifiere.

Prevenţia este cel mai bun medicament!

Efectele
acumulării
de toxine


În ultimii ani, a devenit evident că bolile cauzate de acumularea cronică a toxinelor din mediu, în special de metale grele apar mai frecvent decât s-a crezut inițial. Diferite concentrații ale acestor contaminanți se acumuleaza în sol și mai târziu în lanțurile alimentare acvatice și terestre.

conform RASFF contaminanți din mediu se găsesc în mâncare

În consecință, așa cum a fost documentat recent si de Sistemul European de Alertă Rapidă pentru Alimente și Furaje (RASFF), nivele înalte de contaminanți de mediu se găsesc constant în mâncarea noastră! În plus, mâncarea procesată cu aditivi alimentari, alcoolul, medicamentele, ţigările nu fac decât să sporească nivelul de toxine acumulate în organism.

În afara toxinelor din mediul extern, există şi o intoxicare a organismului de natură internă (autointoxicarea - recircularea toxinelor în organism), din cauza propriilor metaboliti rezultaţi în urma proceselor de digestie şi neeliminaţi. Astfel, se creează un dezechilibru major al florei intestinale cu efecte grave asupra imunităţii.

Un studiu efectuat în Marea Britanie, pe persoane cu vârste între 35 şi 55 de ani, a relevat faptul că 95% dintre subiecţi aveau cel puţin unul dintre simptomele de autointoxicare: tensiune, stres, paloare, ochi umflaţi de cearcăne, constipaţie/diaree, oboseală cronică, dureri de cap şi de spate, balonări şi flatulenţă, indigestie, gust neplăcut în gură, halenă, miros neplăcut al corpului.

Deși conștientizarea sănătății în rândul populației crește constant, în același timp, din ce în ce mai mulți oameni suferă de bolile noului stil de viață. Azi, omul modern are nevoie mai mult ca oricând de o curăţare zilnică/detoxifiere. Prevenţia este cel mai bun medicament!