Mecanismul principal de acțiune al Zeolitului micro-activat

Principalul mecanism de acțiune al schimbătorului unic natural de cationi Zeolit micronizat, dublu-activat, pre-încărcat cu minerale și oligoelemente, se bazează pe absorbția de contaminanți conform unui principiu clar definit de ”încuietoare și cheie” prin intermediul tractului intestinal și pe eliberarea de minerale și oligoelemente datorita gradientului de concentrație osmotic.

Zeolitul micro-activat nu este metabolizat ci mai degrabă este combinat complet cu contaminanții legați și excretați natural odată cu scaunul. Ca rezultat, acesti contaminanti nu mai pot trece prin bariera peretelui intestinal. Intestinul este ”gardianul” sistemului nostru imun. În conformitate cu domeniul de aplicare, detoxifierea este evident susținută (prin legarea patogenilor definiți în tractul gastrointestinal) iar bariera peretelui intestinal este întărită.

Relația de cauză și efect este fundamentală pentru a înțelege mecanismul de acțiune al schimbătorului selectiv de cationi Zeolit micro-activat. Cel mai bun mod de a explica acest lucru este printr-o analogie cu un produs medical care este similar ca scop, adică înlătură  substanțele nedorite. Ca și în cazul hemodializei, curățarea/detoxifierea/livrarea de produse dorite se face prin intermediul sângelui. Aceasta protejează corpul și organele sale, prevenind astfel bolile secundare. Același principiu este folosit și pentru zeolit. În cazul hemodializei, schimbul de ioni are loc prin osmoză. În cazul zeolitului, schimbul de ioni are loc între rețeaua de cristale de zeoliți (încărcată negativ) și cationii care vor fi absorbiți (încărcați pozitivi) datorita unei interacțiuni electromagnetice sau electrostatice definite.

Schimbul de ioni al cationilor apare în baza selectivității  mari a Zeolitului micronizat dublu- activat, care este definit de un număr specific de absorbție a elementelor specifice. Funcția de sită moleculară a clinoptilolitului zeolit natural definește o selecție moleculară prin intermediul mărimii porilor de numai aprox. 0,4 nm a sistemului cavității. Este important să înțelegem că clinoptiloliții-zeoliți naturali au o sarcină de cadru negativă, care este balansată de cationii care apar în sistemul canalului. Cationii includ minerale cum ar fi sodiu, potasiu, calciu sau magneziu precum și oligoelemente cum ar fi zinc, mangan sau siliciu care adeseori apar în formă dizolvată și sunt astfel relativ ușor de accesat și schimbat. Prin seriile de absorbție definită, contaminanții definiți sunt absorbiți prin schimbul de ioni. În cadrul schimbului, sunt eliberate minerale și oligoelemente importante din punct de vedere fiziologic. Seriile de absorbție ale clinoptilolitului-zeolit care formează materialul de pornire pentru Zeolit clinoptilolit cuprind cesiu, amoniac, plumb (cea mai mare afinitate pentru cesiu). În modelul gastrointestinal – Zeolit micro-activat, s-a demonstrat că alte si metalele grele precum arsenic, cadmiu, crom și nichel sunt legate de acesta în tractul gastrointestinal.

În baza specificității mari a Zeolitului micro-activat, interacțiunile cu medicațiile orale de asemenea pot fi evaluate. Ca rezultat al mărimii moleculare și sarcinii necesare (cationi), interacțiunile sunt foarte puțin probabile. Pentru a minimaliza riscul, se recomandă 2 ore intre Zeolit micro-activat cu alte medicamente. Doctorii care lucreaza de mult timp cu Zeolit micro-activat recomandă administrarea medicamentelor cu 1 oră înainte de Zeolit micro-activat (medicamentele sunt resorbite, în timp ce Zeolitul micro-activat rămâne în tractul gastrointestinal).

Corpul este un sistem holistic. Fiecare celulă este din acest motiv importantă pentru o funcționare corespunzătoare și pentru o sănătate bună. Deoarece diferitele funcții ale corpului se suprapun, o supraîncărcare a componentelor sistemului poate afecta negativ întregul corp. În schimb, ameliorarea părților specifice ale sistemului (de ex., tractul gastrointestinal) poate influența intr-un mod foarte pozitiv corpul. Tractul gastrointestinal este adeseori originea bolilor. O permeabilitate sporită a peretelui intestinal este adeseori asociată cu sindromul de colon iritabil precum și cu reacțiile imune sporite (diverse alergii, reacții autoimune) sau cu o supraîncărcare a funcției ficatului, imunitate scazuta.

Dacă cauzele bolilor sunt eliminate de la sursă, circulațiile nedorite (în termeni de consecințe de anvergură) pot fi afectate sau chiar întrerupte sau prevenite. În acest sens, conform cu mecanismul său principal fizic de acțiune, Zeolitul micro-activat leaga contaminanții în mediul gastrointestinal, întăreste funcția peretelui intestinal și/sau funcția barierei peretelui intestinal și amelioreaza sistemele rămase din corp. Alte beneficii sistemice indirecte rezultate din aceasta relatie cauza-efect, sunt descrise în următoarele studii.

CUMPĂRĂ