Care este diferența dintre zeolit natural și zeolit natural purificat?

La nivel mondial, există în jur de 200 de tipuri diferite de zeoliți care se găsesc în natură și de zeoliți sintetici utilizati pentru aplicații industriale precum construcții, protecția mediului, curățarea apei etc. Pentru a asigura o aplicare sigură, consumatorii finali trebuie să realizeze că: zeolit ≠ zeolit.

În baza cercetarilor, dintre toate tipurile cunoscute de zeoliți, numai clinoptilolitul-zeolit natural este adecvat pentru oameni. Din nou, tufe naturale de zeolit ​​care conțin clinoptilolit, se gasesc în întreaga lume. Multe dintre aceste depozite constau în clinoptilolit de o calitate insuficientă. Majoritatea acestor depozite nu îndeplinesc standardele de calitate care trebuie îndeplinite pentru a asigura un consum sigur și prelungit de clinoptilolit. Calitatea materiei prime, a clinoptilolitului folosit este esentiala, depinde în principal de geneza sa precursoare, rezultând variații în compoziția lor chimică și mineralogică, dar și în modul în care cresc și își dobândesc forma finală. Zeolitii au un cadru tridimensional caracteristic. Cu toate acestea,  structura  diferitelor minerale zeolitice pot diferi de la cuburi, plăci, tije,  până la ace și fibre. Tufele naturale de zeolit, cum ar fi Erionitul sau Mordenitul (în formă de ace si fibre) pot reprezenta un risc grav pentru sănătate.

Stânga: clinoptiliolit (în formă plata – sigur), dreapta: (in forma acului = dăunător)

Clinoptilolitul are de obicei, o forma de cristal non-fibros, ceea ce îl face în general sigur pentru consumul uman. Este foarte important să va asigurati că materialul zeolit ​–clinoptilolit este purifocat si garantat 100% pentru consum uman. ZeolitSpectrum contine doar materia primă de calitate maxima care a fost prelucrata intens printr-un proces de purificare patentat pentru a reduce la zero impuritățile legate in mod natural.  Pe baza sutelor de probe prelevate din depozitul de la care provine ZeolitSpectrum poate revendica absența completă a cristalelor fibroase sub forma de ace. În plus, controlul periodic de calitate , asigură că pentru fiecare lot, nu este prezent nici un mineral fibros sau acicular. Acest proces de purificare brevetat garantează un produs care a fost supus unor teste toxice de siguranță cuprinzătoare.  Pe măsură ce s-au efectuat teste ample pentru a compara zeolitul purificat cu alte produse similare care au existat pe piata putem afirma că ZeolitSpectrum este cu adevărat unic, când vine vorba de siguranță și niveluri de impurități.

Produsele cu zolit clinoptilolit care pretind a fi în scop uman, incadrate ca suplimente alimentare, sunt interzise printr-o Directiva la Nivel European.

CUMPĂRĂ