Intoxicaţia cu metale grele, pesticide, nitriţi şi xenoestrogeni

S-a adus la cunoştinţă şi la nivel public faptul că solurile României sunt în pericol fiind infestate cu peste 80% nitriţi. Aceste substanţe chimice, folosite pentru creşterea productivităţii agricole, ajunse în organismul uman produc în scurt timp afecţiuni alergice, scad imunitatea, cresc riscul de afecţiuni tumorale.

Studiile arată că ar putea exista o relaţie destul de puternică între nitraţii din carne şi cancer, din moment ce boala este influenţată de dietă. Astfel, cancerul de colon, de pancreas sau gastric pot aparea şi din cauza unui consum prea mare de alimente procesate ce conţin nitraţi. Tot cercetătorii au evidenţiat că nitrozaminele ce se formează din nitriţi pot provoca diabet zaharat, ficat gras, obezitate şi pot favoriza chiar boala Alzheimer.

În lb greacă “Xenos” = străin, “estrogen” = hormon feminin, fiind vorba aşadar de hormoni feminini străini ajunşi în organismul uman. Aceşti hormoni sunt cu toţii sintetici şi provin din: concentratele cu care sunt hrănite animalele în crescătorii, anticoncepţionalele de toate felurile şi alţi agenţi chimici de sinteză, plasticul din peturi şi din diferitele vase în care se depozitează apa sau hrana. Xenoestrogenii au fost identificaţi drept o sursă majoră de apariţie a sterilităţii la femei şi bărbaţi, explicând în bună măsură explozia de cazuri de infertilitate din ultimele două decenii.

Tratarea cu ZeolitSpectrum este un mijloc de intervenţie rapid şi eficient. De asemenea, se recomandă ca alimentaţia să fie cât mai “curată”, consumându-se hrană certificată biologic.