O civilizaţie superchimizată…
Este necesară detoxifierea?

Din păcate, în ziua de azi tot ceea ce mâncăm este procesat, stropit, tratat sau/şi modificat genetic. Omul modern, consumă zilnic alimente care conţin aditivi alimentari: coloranţi chimici, emulgatori, stabilizatori, conservanţi, potenţiatori de gust (extrem de periculoşi - adevăraţi ”brainkilleri”- distrugători de neuroni).

Citeşte mai mult în secţiunea Blog despre Monoglutamatul de sodiu-E621.

Ca şi cum nu ar fi suficient, metalele grele pătrund în lanţul produselor alimentare pe mai multe căi prin contaminarea solului, a apei şi a aerului sau chiar în urma procesării lor.

Sursele de metale grele din sol sunt: folosirea fertilizatorilor şi a pesticidelor care conţin mercur, cupru, arsen etc. Industria alimentară este una dintre cele mai mari adepte a pesticidelor. Cel mai des întâlnim aceste substanţe toxice în legume şi fructe. Urme de pesticide se pot găsi şi în carne sau lapte din cauza solurilor şi a furajelor cu care acestea se hrănesc.

Poluarea aerului este o altă sursă de contaminare (emisia de plumb de la automobile, combustia cărbunelui, a petrolului, producţia de oţel, de fier dar şi metale neferoase, producţia de ciment, instalaţii de epurare a gazelor reziduale, acumularea şi incinerarea deşeurilor etc).

Poluarea cu metale grele este o problemă de anvergură mondială. Metalele grele sunt asociate, ca factori secundari, unor procese patologice complexe, întâlnite la om cât şi la animale. Omenirea nu are altă soluţie decât aceea de a conştientiza pericolul deosebit pe care poluarea cu metale grele îl reprezintă şi de a lua măsuri de reducere a acesteia.

O civilizaţie superchimizată…
Este necesară detoxifierea?


Din păcate, în ziua de azi
tot ceea ce mâncăm este procesat, stropit, tratat
sau/şi modificat genetic.

Omul modern, consumă zilnic
alimente care conţin aditivi alimentari: coloranţi chimici, emulgatori, stabilizatori, conservanţi, potenţiatori de gust (extrem de periculoşi - adevăraţi ”brainkilleri”- distrugători de neuroni).

monoglutamatul de sodiu

Citeşte mai mult în secţiunea Blog despre Monoglutamatul de sodiu-E621.

Ca şi cum nu ar fi suficient, metalele grele pătrund în lanţul produselor alimentare pe mai multe căi prin contaminarea solului, a apei şi a aerului sau chiar în urma procesării lor.

Sursele de metale grele din sol sunt: folosirea fertilizatorilor şi a pesticidelor care conţin mercur, cupru, arsen etc. Industria alimentară este una dintre cele mai mari adepte a pesticidelor. Cel mai des întâlnim aceste substanţe toxice în legume şi fructe. Urme de pesticide se pot găsi şi în carne sau lapte din cauza solurilor şi a furajelor cu care acestea se hrănesc.

Poluarea aerului este o altă sursă de contaminare (emisia de plumb de la automobile, combustia cărbunelui, a petrolului, producţia de oţel, de fier dar şi metale neferoase, producţia de ciment, instalaţii de epurare a gazelor reziduale, acumularea şi incinerarea deşeurilor etc).

Poluarea cu metale grele este o problemă de anvergură mondială. Metalele grele sunt asociate, ca factori secundari, unor procese patologice complexe, întâlnite la om cât şi la animale. Omenirea nu are altă soluţie decât aceea de a conştientiza pericolul deosebit pe care poluarea cu metale grele îl reprezintă şi de a lua măsuri de reducere a acesteia.