Afecţiuni, Detoxifiere

Intestin iritabil? Diaree? Flatulenţă?

Bolile tractului digestiv devin din ce în ce mai des întâlnite. Boala intestinului iritabil, cu toate simptomele ei neplăcute, este din ce mai frecventă.

Întreruperea funcţiei intestinale

Intestinul iritabil este o problemă funcţională a intestinului care este acompaniată de o inflamaţie nesesizată şi o intoleranţă la anumite ingrediente alimentare (deseori neştiute cu exactitate). Multe persoane cu afecţiuni gastro-intestinale suferă deseori şi de sindromul intestinului iritabil. De asemenea un procent mai mare de femei decât de bărbaţi este afectat.

Viaţa cotidiană cu un nivel de stres ridicat

Persoanele afectate au fără îndoială un nivel de suferinţă ridicat. Simptomele sunt: dureri abdominale, flatulenţă şi probleme de transit (în special diaree) care pot reduce drastic calitatea vieţii. Cu cât este mai mare limitarea calităţii vieţii cauzate de sindromul intestinului iritabil, cu atât mai frecvente sunt efectele secundare psihologice.

Descoperirile recente aduc speranţă - zeolitul micro activat ca terapie adjuvată eficientă

Studiile recente arată că aşa zisul intestin ‘’permeabil” este corelat cu afecţiunea intestinului iritabil.

Intestinul permeabil este manifestarea unei degradări a peretelui intestinal. În cazurile în care tratamentul se axează pe repararea leziunii peretelui intestinal, se pot aştepta ameliorări semnificative ale simptomelor debilitante ale sindromului colonului iritabil. Astfel, un studiu clinic cu standarde de aur, independent, realizat încă din 2015 arată că aplicarea de zeolit micro activat trateaza cu succes un intestin permeabil, şi efectele secundare asociate acestei afecţiuni, prin vindecarea şi refacerea funcţiei peretelui intestinal.

În acelaşi timp, metalele grele (plumb, cadmiu, crom, nichel şi amoniu) din tractul gastro-intestinal, sunt captate şi transportate spre eliminare. În consecinţă, atât sistemul imunitar cât şi organele implicate în procesul de detoxifiere beneficiază, de asemenea, de acest proces. Modul unic prin care zeolitul micro activat acţionează, potenţează şi efectele probioticelor (bacteriile bune din intestin) care sunt de asemenea folosite în tratarea simptomelor intestinului iritabil.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *